3 tips voor een onweerstaanbare borrelkaart tijdens het terrasseizoen!

De zon laat zich eindelijk weer eens zien! De dikke jassen gaan uit en de terrassen stromen vol. Het terrasseizoen is begonnen! Wat opvallend is, is dat het terrasmoment verandert en hiermee de menu- of borrelkaart ook. We komen steeds vroeger naar het terras en als het goed vertoeven is, dan wordt er gemakkelijk nog een rondje besteld. We geven je drie tips om een onweerstaanbare borrelkaart samen te stellen waar je gasten voor terug blijven komen!

1: Speel in op snelle service met goede snacks en bar bites 

In het terrasseizoen is het gas geven, zowel in de bediening als in de keuken. Gasten willen onbezorgd genieten en snel hun bestelling op tafel zien, terwijl jij zonder al teveel gedoe lekkere snacks wilt serveren. De frituursnacks blijven favoriet – zeker na een paar drankjes- en de bitterbal blijft hierin een absolute winnaar. Met de vegan bitterballen van Cas & Kas zit je natuurlijk altijd goed, maar heb je ook nagedacht over bar bites? Deze smaakvolle kleine gerechten vallen tussen een borrelsnack en shared dining in: makkelijk te bereiden, snel te serveren en ideaal om gasten langer te laten blijven. Wat dacht je van gyoza’s, loaded nacho’s, tempura groenten of onze eigen Cas & Kas Truffelkroketjes

Met een smakelijk borrel- én bar bites aanbod kun je gasten nog steeds snel bedienen, verleng je het borrelmoment én vergroot je je omzet per tafel.

 

QR menukaart

De menukaart online in kunnen zien kan helpen tijdens drukte. Kies ervoor om de menukaart enkel online in te kunnen zien of bied ook de mogelijkheid om direct te bestellen en af te rekenen.

Borrelplank met Cas & Kas Bitterballen, geserveerd met POS materiaal als inspiratie

Cas & Kas serveren met het vetvrije papier en vlaggetjes? Vraag hier kosteloos aan!

 

2: Creëer the perfect serve

Zomaar een drankje of hapje doen kan overal. Maar tegenwoordig zoeken gasten meer dan dat; een middag of avond weg moet voelen als een complete beleving. Ze willen nieuwe smaken ontdekken, trends uitproberen en laten zien waar ze aan het borrelen zijn. Dat betekent dat presentatie en smaakbeleving net zo belangrijk zijn als de snelheid van het uitserveren. 

Uniek en herkenbaar 

Door snacks op de juiste manier te serveren til je die beleving naar een hoger niveau. Met unieke borrelplanken, opvallende schaaltjes en een doordachte presentatie met bijvoorbeeld veel kleur, til je de ervaring naar een hoger niveau en creëer je het ‘wow-effect’. Bij Cas & Kas hebben we hier over nagedacht met herkenbaar vetvrij papier en groene vlaggetjes. It’s all in the details, dus vergeet ook zeker je sausjes niet. Serveer romige truffelmayonaise of een huisgemaakte mosterd-dip in een mooi schaaltje met een garnering die het net even afmaakt. En is er nog tijd en ruimte in de keuken? Voeg wat kleur toe met verse kruiden of een kleine salade. Een mooie presentatie maakt de gerechten niet alleen smaakvoller, maar vergroot ook de kans dat jouw gasten hun ervaring delen – zowel aan tafel als op Instagram! 

 

3. Zet in op smaakvolle combinaties op de borrelkaart

De juiste drank-spijscombinaties kunnen de verkoop van zowel snacks als drankjes een flinke boost geven. Naast een gevarieerd aanbod snacks en bar bites op de borrelkaart is het ook goed om hier passende dranken bij te kunnen serveren. Cocktails zijn terug van weggeweest en hebben weer een prominente plek op de drankenkaart weten te bemachtigen. Ze zijn niet alleen smaakvol maar zorgen ook voor een kleurrijk beeld op de tafels – perfect voor een Instagram post en een langer verblijf van je gasten. Naast de populaire Aperol Spritz en Espresso Martini komen oude klassiekers ook weer terug en worden mocktails steeds smaakvoller en populairder. Dankzij ready to serve oplossingen zijn ze tegenwoordig makkelijker en sneller te maken dan ooit. Ook bierbrouwerijen spelen in op trends en komen met verrassende nieuwe smaken en een groeiend aanbod in 0,0 opties, allemaal geserveerd in opvallende en vrolijke glazen. Gasten waarderen bovendien lokale (speciaal)bieren en huisgemaakte frisdranken of iced tea’s, dus zorg dat jouw specials goed zichtbaar zijn op de kaart – en op tafel.

Laat zien wat je serveert

Maak het je gasten makkelijk door lekkere combinaties expliciet te benoemen op de menukaart, tafelkaarten of stoepborden en benut je social media om deze te promoten. Proef er zelf ook op los wat gouden combinaties kunnen zijn! Met slimme en unieke (combi)deals zorg je er niet alleen voor dat je gasten langer blijven zitten, maar zorg je ook voor meer online zichtbaarheid en geef je hen een gezellig borrelmoment waar ze graag nog een keer voor terugkomen.

 

Foto 1 van/door: Cocktails van de Dutch Cocktail Club, foto 2: Cas & Kas Truffelkroketjes, foto 3 van/door: Bier en bites van Two Chefs Brewing, foto 4: Cas & Kas Kroketten op brood

Bestel Cas & Kas gemakkelijk via onze webshop hieronder of bij jouw groothandel.

  • Bericht gepubliceerd op:10 maart 2025