bereidingstijden en tips
oven & airfryer
Bekijk hieronder per apparaat het bakadvies
Bereid de snacks altijd bevroren, zodat je precies weet welke baktijden je aan kunt houden. We willen natuurlijk voorkomen dat je ze open bakt.
- Verwarm de oven voor op 240 graden;
- Leg de snacks bij voorkeur op een rooster en houd ruimte tussen de snacks;
- Bak de bitterballen in 8 minuten af;
- Bak de kroketten in 10 minuten af;
- Laat de snacks altijd 3 minuten rusten alvorens ze uitgeserveerd worden. Hierdoor krijgen ze een krokante korst en warmen ze door om smeuïg te worden;
- Bak afgekoelde bitterballen en kroketten niet nog een keer.
Na 3 minuten rusten moeten de snacks een kerntemperatuur hebben tussen de 68-76 graden. Dan is het product goed. Merk je dat de snacks te koud of te heet blijven, pas dan de baktijden aan. Gebruik hiervoor een keukenthermometer en steek deze vanaf de zijkant erin. Houd er rekening mee dat de temperatuur dus nog oploopt in de 3 minuten rusttijd.
De airfryer is er in alle soorten en maten. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe jij met je airfryer gaat werken. Is deze constant voorverwarmd of gaat ‘ie per bereiding aan? Dit kan net het verschil zijn in het eindproduct. Houd altijd het volgende aan:
- Bereid de snacks altijd bevroren;
- Zet de airfryer op 200 graden;
Bitterballen: - Afbakken in een voorverwarmde airfryer: 10 minuten
- Afbakken in en niet voorverwarmde airfryer: 11 minuten
Kroketten: - Afbakken in een voorverwarmde airfryer: 11 minuten
- Afbakken in en niet voorverwarmde airfryer: 12 minuten
- Haal de snacks uit de airfryer en laat ze 3 minuten rusten alvorens ze uitgeserveerd worden. Hierdoor krijgen ze een krokante korst en warmen ze door om smeuïg te worden;
- TIP: Maak de Cas & Kas Bitterballen en Kroketten éxtra krokant en bruin door ze in te spuiten met een beetje olie of oliespray.
Het vermogen per airfryer kan sterk verschillen. Zijn de snacks nog niet smeuïg of zijn ze opengebakken? Pas de baktijden hier dan iets op aan. Na 3 minuten rusten moeten de snacks een kerntemperatuur hebben van 68-76 graden. Dan is het product goed. Merk je dat de snacks te koud of te heet blijven, pas dan de baktijden aan. Gebruik hiervoor een keukenthermometer en steek deze vanaf de zijkant erin. Houd er rekening mee dat de temperatuur dus nog oploopt in de 3 minuten rusttijd.
In een heteluchtoven bak je de bitterballen en kroketten gemakkelijk af. Het algemene advies is:
- Verwarm de oven voor op 230 graden;
- Bereid de snacks altijd bevroren in een voorverwarmde oven;
- Leg de snacks bij voorkeur op een rooster en houd ruimte tussen de snacks;
- Bak de bitterballen in 9 minuten af;
- Bak de kroketten in 11 minuten af;
- Laat de snacks altijd 3 minuten rusten alvorens je ze eet. Hierdoor krijgen ze een krokante korst en hebben ze de kans om goed door te warmen en smeuïg te worden;
- TIP: maak de Cas & Kas Bitterballen en Kroketten éxtra krokant en bruin door ze in te spuiten met een beetje olie of oliespray.
Let op:
Het vermogen per heteluchtoven kan sterk verschillen. Zijn de snacks nog niet smeuïg of zijn ze opengebakken? Pas de baktijden hier dan iets op aan.

Ken jij jouw oven en airfryer als geen ander?
Ook uit de oven en airfryer maak jij de lekkerste vegan bitterballen en kroketten van Cas & Kas klaar! Net zo krokant en smeuïg zoals je van onze snacks gewend bent én klaar in een handomdraai. We hebben de baktijden van onze bitterballen en kroketten zo uitgebreid mogelijk getest en omschreven. Houd er rekening mee dat elke (speed)oven en airfryer een ander vermogen kan hebben. Indien nodig kun je zelf de baktijden aanpassen, aangepast aan jouw apparaat. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder met de ideale baktijd.
net zo krokant en smeuïg
als uit de frituur!

voedingswaarden
Energie: (kJ/kcal) 852/203
Vetten: 11.2 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3.5 g
Koolhydraten: 20.2 g
waarvan suikers: 1.8 g
Vezels: 1.2 g
Eiwitten: 5 g
Zout: 0.93 g
Energie: (kJ/kcal) 682 / 162
Vetten: 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten: 16.2 g
waarvan suikers: 1.4 g
Vezels: 0,96 g
Eiwitten: 4 g
Zout: 0.74 g
Energie: (kJ/kcal) 256 / 61
Vetten: 3.4 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.1 g
Koolhydraten: 6.1 g
waarvan suikers: 0.5 g
Vezels: 0.4 g
Eiwitten: 1.5 g
Zout: 0.28 g
Allergenen: gluten, selderij en mosterd
ingrediënten
Water tarwebloem, palmolie, zonnebloemolie, ui, plantaardig eiwit (tarwe), maiszetmeel, zout, dextrose, eekhoorntjesbrood, gehydrolyseerd raapzaadeiwit, tarwezetmeel, gehydrolyseerd maïseiwit, aardappelzetmeel, tarwegluten, glucosestroop, gist, maltodextrine, geleermiddelen (carrageen, agar agar), verdikkingsmiddelen (cellulosegom, methylcellulose, guarpitmeel), aroma, glucosesiroop, gistextract, gekarameliseerde suiker, creamer, suiker, peterselie, specerijen, kleurstof (ammoniakkaramel), zuurteregelaar (E450v), tijm, basterdsuiker, conserveermiddel (natriumacetaten), bruine basterdsuiker, smaakversterker (mononatriumglutamaat), champignonpoeder, antioxidanten (tocoferolrijk extract, natriumlactaat, natriumascorbaat), natuurlijke aroma (selderij), Uienpoeder, tomatenpoeder, knoflookpoeder, Gedroogde glucosestroop, voedingszuur (natriumcitraten, gebrande suikerpoeder)
onze bitterballen en kroketten hebben dezelfde ingrediënten!
benieuwd naar onze andere producten?
Onze beestachtig lekkere snacks zijn er ook voor de frituur! Naast de vegan Cas & Kas Bitterballen en Kroketten hebben we ook Truffelkroketjes voor in de frituur. Een luxe twist voor de borrelkaart én uiteraard ook helemaal vegan! Proberen?

navigatie
Contact
Bezoekadres:
K.P. van der Mandelelaan 41-43
3062 MB Rotterdam
Postadres:
Cas en Kas
Wijnkade 79
3011 VZ Rotterdam
BTW-Nummer: NL860472450B01
KVK-Nummer: 75996537
IBAN: NL69INGB0008505387